Kompressorer til åndedrætsluft

Bliv ordentligt forberedt til oplevelserne under overfladen med kompressorer fra BAY Kompressor ApS.

B-Nitrox membrane system, 260-450 l/min

B-TROX – er det sikre Nitrox system fra Bauer. Med B-TROX er BAUER den eneste producent på verdensplan, der tilbyder et komplet nitrox-certificeret system, som er godkendt af TÜV (German Technical InspectionAuthority). Alle systemets komponenter er perfekt afstemt til at give den maksimale sikkerhed. B-Trox systemet er udviklet og fremstillet til professionelle dykkercentre, safari både, redningsbåde, yachter og krydstogtskibe.

Nedenstående ses et udvalg af detaljer og funktionaliteter på B-Nitrox membrane system

1 – Lavtryksmodul

Lavtryksmodulet er en lavtryks-skruekompresser. Den frie lufttilførsel passer perfekt til højtryksmodulet.

 

2 – Filtersystemsmodul

Modulet sikrer at luften, som kommer fra lavtrykskompressoren, er ren for partikler og olie.

3 – OX modul

Oxygenmenbranen adskiller N2 (kvælstof) ud af luften, og derved øger iltindholdet. Dette kan reguleres mellem 21% og 40% (den lavere og øvre grænseværdi).

4 – Højtryksmodulet

Højtrykskompressoren er optimeret til at komprimere oxygen op til 40%.  Den er omkostningseffektiv og muliggør en sikker drift takket være specielle fremstillingsprocedurer.

P61 filtersystem

Når filtersystemet benyttes sammen med originale BAUER filterpatroner, kan P61 filtersystemet, med integreret olie/vandudskillerhus, samt trykholderventil, levere luftkvalitet i overensstemmelse med DIN EN 12021:20141. Den type godkendte og plomberet sikkerhedsventil sørger for sikker drift.

1 Såfremt enhederne vedligeholdes og er korrekt installeret, som beskrevet i brugermanualen, samt at der anvendes BAUER AERO-GUARD, hvis koncentrationen af CO2 i luftindtaget overstiger de værdier, der er angivet i den gældende standard for åndedrætsluft.

 

B-CONTROL II  kompressorkontrol

B-CONTROL II er den avancerede og opgraderede version af B-CONTROL MICRO. Denne kompressorkontrol har en 5,7″ farve touch-skærm med 10 knapper. Interaktionen mellem operatøren og kompressorkontrollen er brugervenlig og logisk. B-CONTROL II har flere sprog tilgængelig.

B-CONTROL II overvåger alle vigtige systemfunktioner. Den kan eksempelvis også anvendes som en integreret styring af et sammenkoblet system med op til fire kompressorer.

Der er mulighed for at tilkoble sensorer og enheder til eksempelvis overvågning af mellemtryk og temperaturer. B-CONTROL II kan derfor tilpasses og udvides til at opfylde dine individuelle krav.

TÜV certificate

Alle BAUER Nitrox kompressorer er certificeret med TÜV Süd.

Nedenfor vises tilbehør, som kan tilkøbes til B-Nitrox membrane system.

B-SECURUS filterovervågning – er et tilbehør til din sikkerhed!

B-SECURUS er en elektronisk overvågning af filterets mætning. Den overvåger kontinuerligt filterets mætningsgrad i form af tør luft. Dette er i overensstemmelse med åndedrætsluft EN 12021:2014 standarden.

B-SECURUS giver en advarsel kort tid før filteret er mættet, dette sker ved hjælp af et gult blinkende lys. Når filteret er fuldt mættet, giver B-SECURUS en advarsel ved hjælp af en rød kontrol lampe, hvorefter kompressoren lukker ned.

Kompressoren kan ikke opstartes igen, før der er installeret et nyt filter. Det er ikke nødvendigt at vedligeholde eller kalibrere B-SECURUS imellem hver filterskift. B-SECURUS kan anvendes på P41, P42, P61 og P81 filstersystemer.

Filling device 4 × 200 bar Nitrox

Fyldeenheden består af 4 fleksible UNIMAM højtryksfyldeslanger og en fyldeventil (vippeventil) for hver 200 bar. Fyldeenheden er i overensstemmelse med DIN EN 144-3. Det integrerede sluttryksmanometer gør det nemt at aflæse fyldetrykket.

P81 filtersystem

Når filtersystemet benyttes sammen med originale BAUER filterpatroner, kan P81 filtersystemet, med integreret olie/vandudskillerhus, samt trykholderventil, levere luftkvalitet i overensstemmelse med DIN EN 12021:20141. Den type godkendte og plomberet sikkerhedsventil sørger for sikker drift ved høje driftstryk.

1 Såfremt enhederne vedligeholdes og er korrekt installeret, som beskrevet i brugermanualen, samt at der anvendes BAUER AERO-GUARD, hvis koncentrationen af CO2 i luftindtaget overstiger de værdier, der er angivet i den gældende standard for åndedrætsluft.

Supplerende mellemtrinsseperator (mellem første og andet trin på kompressoren)

Det anbefales at installere en supplerende mellemtrinsseperator, hvis kompressoren skal anvendes steder, hvor luftfugtigheden er høj (fx tropiske områder). Dette kan forlænge levetiden af enheden og filteret. Det vil derudover reducere vedligeholdelsesomkostningerne.

Mellemtryksmanometer sæt

Manometeret viser driftstryk på de enkelte kompressortrin. Informationen om trykket anvendes til at kontrollere de tilsvarende trins ventiler, hvilket gør, at der kan hurtigt kan opdages potentielle fejl. Mellemtryksmanometeret installeres i kompressorhuset.

60 L kondensopsamlingssytem

Dette system muliggør et centralt opsamlingspunkt af den kondens (mix af oile og vand), som bliver produceret under komprimeringsprocessen inde i kompressoren. Systemet er udstyret med en integreret føler, som måler niveauet af kondens i beholderen.

En kombineret lyddæmper og filter forhindrer forurening forårsaget af støj eller lugt.

B-KOOL køletørrer

I miljøer hvor omgivelsestemperaturen er særdeles høj, kan en B-KOOL køletørrer forhøje filter-levetiden markant. Du kan derfor drage fordel af et meget lavere filter-forbrug og meget længere driftstid

AERO-GUARD – en effektiv rensning af CO2 i åndedrætsluften (CO2 scrubber system)

Brugen af AERO-GUARD reducerer CO2 indholdet i åndedrætsluften til ca. en tredjedel af den indsugede luft. De konstant stigende niveauer af CO2 koncentration i luften, er et resultat af ugunstige miljømæssige påvirkninger, hvilket gør det mere og mere vanskeligt for operatøren af fyldestationerne at overholde de maksimale grænseværdier for CO2. Med denne AERO-GUARD er du altid på den sikre side.

Ventilation

Der findes to typer af ventilation til afblæsning af den varme luft.

Ekstern fyldepanel

Alt efter behov er der mulighed for at supplere kompressoren med et eksternt fyldepanel med fyldeslanger eller fyldeventiler. Det er muligt at få eksempelvis 4, 6 eller 10 fyldeventiler. Derudover er der mulighed for at få et stålfrit design.

 

Anden volt/frekvens

Alle elektriske motorer er tilgængelige med andre volt og andre frekvenser. Der er mulighed for 110 til 690 volt ved 50/60 Hz.

B-NITROX

B-NITROX, 225 bar, 260 – 450 l/min

Type Fyldehastighed Antal trin Hastighed Moter ydelse Dimensioner
l/min m3/h cfm rpm kW cm
MV260-OX 260 15.6 9 4 1185 5.5 120 x 81 x 138
MV320-OX 320 19.2 11 4 1450 7.5 120 x 81 x 138
V450-OX 450 27 16 4 1320 11 120 x 81 x 153
MARINER-OX-320-E 320 19.2 11 4 1450 7.5 130 x 64 x 70

1 Målt med flaskefyldning fra 0 til 200 bar, ± 5%

Få et tilbud tilsendt

Indhent tilbud på en B-Nitrox membrane system, 260-450 l/min kompressor. Udfyld kontaktformularen, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud hurtigst muligt.

Venligst udfyld alle felterne. Dem med stjerner skal udfyldes for at kunne give et tilbud.